ALPHA TRACK

PROJECT

BINANCE VISA KARTICA

9. Maj 2022

Če ste uporabnik kripto menjalnice Binance, je naslednji članek namenjen vam.

Kripto borza Binance je ena izmed največjih z veliko ponudbo kriptovalut in z ogromno dodatnimi storitvami, kot so npr. Staking, avtomatizirano investiranje po metodi DCA (Dollar Cost Averaging), trgovanje s finančnimi inštrumenti in tako naprej. Za več informacij o izrazoslovju v svetu kriptovalut priporočam hiter ogled naših socialnih omrežij.

Poleg preprostega vmesnika Binance svojim uporabnikom ponuja tudi uporabo osebne plačilne kartice, ki je neposredno povezana z računom registrirane osebe. Kartica deluje kot kakršna koli druga plačilna kartica in se jo lahko uporablja za spletne nakupe in plačevanje v trgovinah, pregled sredstev pa je enostaven tako na računalniku kot na mobilni aplikaciji.

Zakaj bi sploh uporabljali Binance plačilno kartico?

Najlažje je odgovor ponazoriti na lastnem primeru. Nekatere izmed naših strank so v svetu kriptovalut realizirale dobičke, ki jih trenutno hranijo za nove nakupe pri nižjih cenah (logika, kateri sledimo je, da unovčene dobičke pretvorimo v stabilne kriptovalute, kot sta npr. USDT ali BUSD, čakamo, da se cena zaradi volatilnosti dotakne ključnih podpor glede na tehnično analizo in kriptovalute dokupimo po nižjih cenah).

Recimo, da bi določena oseba želela del kriptovalut oziroma dobičkov tudi potrošiti. Standardna praksa je pretvarjanje stabilnih kriptovalut v evre in izvedba nakazila na osebni transakcijski račun, kar traja nekaj časa. Ob uporabi Binance plačilne kartice je proces veliko bolj preprost, hkrati pa je tak način porabe sredstev legalen. Dokler ne dobimo veljavne zakonodaje lahko sredstva prosto porabljamo na takšen način, če in ko pa bo predlog zakona o obdavčitvi kriptovalut sprejet, pa se bo poraba tovrstnih kartic seštevala.

»Ne glede na določbo prejšnjega člena tega zakona, davčna obveznost ne nastane in davčni obračun se ne predloži, v kolikor skupen znesek unovčenja virtualne valute v koledarskem letu ne presega 10.000 evrov.«

To pomeni, da lahko sredstva v teoriji hranimo na kripto borzi (ali zunanji denarnici), jih prosto porabljamo s karticami, kot je npr. Binance plačilna kartica in pazimo, da v enem letu ne presežemo kumulative v vrednosti 10.000 evrov.

V kolikor želite pomoč pri vzpostavitvi svoje Binance plačilne kartice ali imate specifična vprašanja, nam lahko pišete na naslov info@bizicoin.si.

 

G. R. P.